admin 管理员组文章数量: 1086019
2024年6月19日发(作者:千分表打水平的导轨)
学必求其心得,业必贵于专精
2014高考英语阅读理解基础练习题(34)及答案
阅读理解
Car crashes are the top killer of American teenagers. Most of the
crashes result from distracted driving - not paying attention to the road.
Ryan Didone was a fifteen-year-old passenger in a car that hit a tree.
He was one of the nation's more than thirty thousand victims of traffic
crashes in 2008. Nearly four thousand deaths, about twelve percent
involved drivers age fifteen to twenty.
Ryan's father, Thomas Didone, is a police captain in Maryland. "It
was an inexperienced, immature driver driving at night with a carload of
kids。 He was distracted, he was going too fast, and it ended up causing
one death and some seriously injured。" He shares the story of his son’s
death to help educate teens and their families about distracted driving。
Jim Jennings from the Allstate Insurance Company says the number
one cause of distracted-driving accidents is the mobile phone。 He says
talking on the phone or reaching for it is like drinking four beers and
driving。 ”If you're texting while driving, you are twenty—three times
more likely to get into an accident than somebody who isn’t。"
Government and private groups are using public service
announcements and events to bring more attention to the problem. For
example, the insurance industry recently held a safety event for teen drivers.
At first, nineteen-year-old Kevin Schumann easily avoided large,
inflatable dolls thrown in front of the car to represent children。 He also
avoided orange cones representing the edge of the road. Then, as part of
学必求其心得,业必贵于专精
the test, he started texting。 He hit several cones and at least one
doll. ”That's what really opened up the experience for me to prove how
bad it is to really text and drive。”
Debbie Pickford of Allstate Insurance says teens are especially at risk
from distracted driving —and not just because they lack experience on the
roads。 "According to the research, teens don't really have fully developed
brains until they're twenty—five years old。 You put those two things
together and you get a much, much higher risk.”
A new law proposes a graduated driver licensing system. Graduated
means teenagers start with restrictions like on night driving and numbers
of passengers. They could not get a full driver's license until age eighteen。
45。 Of all the following, which is the best title for the passage?
A. Car Crashes—the Top Killer B. Drunken Driving
C. Distracted Driving D。 How to Avoid Car
Crashes
46. According to Jim Jennings, what might be the main cause of distracted
driving accidents?
A。 Speed. B。 Age. C. Experience。 D。
Cell-phones。
47。 Which of the following statements is true?
A。 Thomas Didone is responsible for his son Ryan’s death。
B。 The insurance companies benefit a lot from teen driving.
C。 Kevin Schumann took the test to learn the risk of texting while
学必求其心得,业必贵于专精
driving。
D。 Debbie Pickford thinks that people cannot drive until brains are fully
developed.
48。 According to the new law, _________.
A。 it will be harder for young people to get a full driver’s license
B。 people will not be allowed to touch the wheel until they are 18
C. young people are forbidden to take any passengers in their cars
D。 people can't drive until they graduate from colleges or
universities
参考答案45、C 46--50 DCA
This is our country, America. The country where everyone is supposed
to have a shot at financial success。 The country of dreams and ambition。
Yet, caused by the endless pursuit of individual profit, our country is a
mess。 And we owe it all to capitalism。
We live in a society where people are forced to live without health
coverage. A country where the poor can hardly feed themselves while the
rich decide which one of their 10 homes to stay at for the night。 All of
these sad things arise out of capitalism.
Sadly, our country values little more than money。 It motivates our
decisions and even influences entire political parties。 We have gotten to
the point in society where a human life comes secondary to our financial
学必求其心得,业必贵于专精
security。 Any rational society would value life above all else and realize
that health is a basic human right. Yet in our world, money comes first.
I never once have claimed to be an economist and have no interest in
debating the financial advantages of any economic system. Yet socialism
surely looks better than what we have.
If we lived in a socialist society, we would be a country without such
an unfair wealth distribution. We would value friendship over business and
we would treat one another as humans. Most importantly, however, is
that money would stop controlling our lives and we could act how humans
should act.
Capitalism has created an “every man for himself” existence。
Everything is a battle for limited resources and fuels. We have become so
accustomed to the life value that we will do whatever we have to look out
for ourselves. Yet is this really the kind of life we want?
We have become so illusioned。 We are tired of the misdirection. All
economic systems have their issues, but I feel like ours is turning our
country into something it shouldn't be。 The good of man falls secondary
to money。 In our world, it is all about dollars and cents, which,
unfortunately for most, makes no sense.
51. In the author's opinion, the root cause of the present situation in his
country is __________。
A。 money B。 people’s value C. social unfairness D。
social system
学必求其心得,业必贵于专精
【答案】D
【解析】细节理解题.根据we owe it all to capitalism所有的一切都是
因为是资本主义社会,也就是他们国家的制度,故选D.
52. According to the passage, which is NOT the characteristic of
capitalism?
A. individualism B. endless pursuit of wealth
C。 humanism D。 great gap between the rich and the poor
【答案】C
【解析】细节理解题.individualism个人利己主义; endless pursuit of
wealth 无休止追求财富;humanism 人道主义;great gap between the
rich and the poor富人和穷人的距离拉大;根据Capitalism has created
an “every man for himself” existence。利己主义;caused by the endless
pursuit of individual profit, 无休止追求财富;If we lived in a socialist
society, we would be a country without such an unfair wealth distribution.
财富分配不均;这些都是资本主义的特征,只有人道主义是社会主义
的特征,故选C.
53. How does the author feel about his country?
A. concerned B. angry C. skeptical D。 hopeless
【答案】A
【解析】细节理解题.concerned关心的; angry生气的; skeptical 怀
疑的; hopeless绝望的。根据Yet is this really the kind of life we want?
I feel like ours is turning our country into something it shouldn’t be。这
里显示出作者很关心自己的国家,故选A.
学必求其心得,业必贵于专精
54。 Which of the following would the author agree with?
A. Life should be placed at the top of our considerations。
B. Socialism is perfect.
C。 Health is equally important as wealth.
D. The pursuit for wealth should be restricted。
【答案】A
【解析】细节理解题。根据Any rational society would value life above all
else 及The good of man falls secondary to money.作者同意钱放在第二
位,生命放在第一位,故选A。
55. Which of the following might be the best title of the passage?
A. How to Save America B。 Capitalism Is in Trouble
C. Why Is America in Trouble D。 America Is in Trouble
【答案】C
【解析】标题归纳题。根据本文的内容叙述了美国为什么处于困境
之中,故选C.
阅读理解
Hospitals not only treat infections — they can also cause them.
In the United States alone, the number of infections in hospitals is
estimated at close to two million each year。 About one hundred thousand
patients die。
A new government report notes that very little progress has been
made in reducing what are called health care—associated infections. The
most common are infections of the urinary tract(尿路), surgical site and
学必求其心得,业必贵于专精
bloodstream.
Many infections have been increasing even as hospitals have made
efforts to improve. About forty percent of all health care-associated
infections are linked to the use of catheters。 A tube is placed inside the
body to collect urine(尿液), so the patient does not have to get out of
bed.
But the latest report says urinary tract infections after surgery
increased more than three and a half percent。 It says catheters should be
used only if necessary。
Another way to prevent infections is to give patients antibiotics
before surgery. Doctors are advised to give them within the hour before
the operation。 Patients who get antibiotics earlier than one hour are more
likely to get an infected surgical wound. Also, doctors are advised to
discontinue the antibiotics within twenty-four hours after the surgery. The
report says longer than that is usually not necessary。 It can increase the
risk of antibiotic resistance。
Kathleen Sebelius is secretary of health and human services. She
noted that racial and ethnic minorities were less likely to have insurance
and less likely to get the treatments they needed. She called the report
numbers ”troubling."
But she also said the health care reforms passed by Congress will
improve the quality of care for all Americans. She said the new law will
reward quality over quantity of care, creating a system that prevents
学必求其心得,业必贵于专精
diseases before more costly treatment is required。
do we learn about healthcare-associated infections from this
passage?
A。 It is a new disease that is discovered by American doctors。
B. It is not reported in other countries but the United States。
C。 It is connected with what doctors do to treat their patients.
D. It is so deadly that it kills two million people every year.
50。 In this passage antibiotics are used to _______。
A. reduce pain B。 prevent infections
C。 shorten operation time D。 make patients sleep
51. From the last paragraph but one we know Kathleen Sebelius
is_________。
A。 very optimistic about the situation
B。 quite worried about the minorities
C. suffering from the infection herself
D。 blaming doctors for their slow response
52。 What can be inferred from the passage?
A。 Antibiotics may be the most effective way to resist infection after
surgery。
B. Some ethnic minorities without insurance are in need of basic
treatments.
C。 Hospitals are where infections are least likely to take place。
D. Hospitals have made great progress in reducing healthcare-associated
版权声明:本文标题:2014高考英语阅读理解基础练习题(34)及答案 内容由网友自发贡献,该文观点仅代表作者本人, 转载请联系作者并注明出处:http://roclinux.cn/b/1718803556a727933.html, 本站仅提供信息存储空间服务,不拥有所有权,不承担相关法律责任。如发现本站有涉嫌抄袭侵权/违法违规的内容,一经查实,本站将立刻删除。
发表评论